Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Začátkem týdne nečekaně v padesáti letech zemřela baletka Eva Horáková, vedoucí baletního souboru Opery Národního divadla a dlouholetá členky souboru Laterny magiky. Její smrt je o to horší, protože po ní zůstal desetiletý syn, vymodlené dítě, jehož se dočkala až ve čtyřiceti letech. Před pár lety zemřel i jeho otec, Evin partner, divadelní jevištní technik.

Právě kvůli desetilému Jurajovi se kolegové zesnulé z Národního divadla rozhodli uspořádat pro pozůstalé sbírku. "Eva odešla v pouhých padesáti letech, uprostřed skvělé kariéry a hlavně v roli matky desetiletého syna, to je opravdu brzy. Na tuto smutnou zprávu, která zasáhla především její rodinu, přátele a blízké spolupracovníky, jsme se rozhodli reagovat zřízením transparentního účtu," sepsali.

"Prostředky, které vybereme, poputují těm, kteří to v současné době ale i do budoucnosti nejvíce potřebují, tedy její syn Juraj a jeho opatrovníci, rodina již dříve zemřelého Jurajova otce. Účet je zřízen u Nadačního fondu Fatum, v jehož správní radě je i náš sólista, pan prof. MgA. Ivan Kusnjer," pokračují.

Evina maminka, která svého vnuka milovala a dojížděla ze Slovenska, už se bohužel ze zdravotních důvodů chlapci věnovat nemůže. Podle informací Super.cz se bude muset například vyřešit i hypotéka v novostavbě v Nučicích, kde si Horáková pořídila pro sebe a syna bydlení.

"Žádný finanční obnos samozřejmě nemůže nahradit vzácný lidský život, ale i tak tuto formu pomoci považujeme za smysluplnou. Přispět lze jakoukoliv částkou," prosí nejen členové souborů v nichž Eva, na kterou budou vzpomínat pro její milou, nekonfliktní a vstřícnou povahu, působila.

Poslední rozloučení s Evou Horákovou se koná ve středu 12. srpna ve Velké obřadní síni strašnického krematoria.

Číslo účtu: 509 5050 002/4000, zřízeného u Expobank, a.s.. Pro rozlišení prosím uvádějte variabilní symbol 03082020.

Reklama

Další články

Načítám