Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V dubnu se Veronika Žilková (62) rozhodla po necelých dvou letech v Izraeli zemi opustit. Důvodem návratu v době koronavirové epidemie byla její rodina a především maminka, o kterou se chtěla starat.

Před svým odjezdem od manžela Martina Stropnického, který v Izraeli působí jako velvyslanec, ale stihla ještě natočil dokument. „Izrael je země, kde je radost žít, tam se všichni usmívají a možná proto, že většina obyvatel jsou potomci, nebo sami prošli holocaustem, tam se nepije na zdraví, ale na život,“ prozradila herečka na tiskové konferenci České televize.

Tam také představila dokumentární sérii Křížem krážem Izraelem, pro kterou napsal scénář její syn Cyril. Zemi herečka spolu s kamerami projela celou a prozradila, proč se po příjezdu neustále usmívá a jen září.

„Tam se všichni usmívají, nikdo nikam nespěchá. Vše jde v pohodě. Evropa je taková uspěchaná, myslím si, že mnohdy nemáme dobrou náladu zbytečně. Já sama jsem tam přijela tak trochu jako neurotička a za ty necelé dva roky mi došlo, že je zbytečné se pořád něčím trápit,“ svěřila se Žilková, která snímek po ročník přípravách natáčela letos v únoru a březnu.

Přestože měli v té době už řadu památek pro sebe, přineslo to také několik komplikací. „V době pandemie se točilo výborně, protože nikdo na těch památkách nebyl. Oni Izraelci už od ledna filtrovali turisty a mnohé tam nepouštěli, nám třeba nepustili kameramana a pak také režiséra, protože cestovali přes nějakou krizovou zemi,“ svěřila se herečka s tím, že Česká televize vše vyřešila a poslala do země náhradní členy týmu, kteří dokument s herečkou dotočili.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám