Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ztvárnit na stříbrném plátně hvězdu, kterou zná celý svět, není vůbec jednoduchý úděl. Ale pokud se zadaří, může z toho koukat i herecké ocenění, jak si potvrdil loni například Taron Egerton, který za roli Eltona Johna v Rocketmanovi získal Zlatý glóbus, nebo rok před ním Rami Malek, jenž si za ztvárnění Freddieho Mercuryho v Bohemian Rhapsody dokonce odnesl Oscara. Podívejte se, kteří herci a herečky se promění ve světoznámé hvězdy.

Ana de Armas jako Marilyn Monroe

O Aně de Armas (31) bylo za poslední rok hodně slyšet. Po úspěchu s filmem Na nože se proměnila v Bond girl v Není čas zemřít, bondovce, která se kvůli koronaviru do kin ještě nedostala. Pak se jí naskytla příležitost zahrát si jednu z největších hvězd Hollywoodu vůbec, a sice Marilyn Monroe. V tu se promění ve filmu Blonde, který je založen na knižní předloze Joyce Carol Oates. Jak kubánská herečka v roli ikonické blondýnky obstojí, je otázkou. Fakt, že kromě pracovních úspěchů začala randit s Benem Affleckem, je jenom pomyslnou třešinkou na dortu jejího úspěšného roku.

Jamie Foxx jako Mike Tyson

Když v roce 2004 ztvárnil Raye Charlese ve filmu Ray, vzal Jamie Foxx (52) všem dech a za výkon si odnesl Oscara. O jeho hereckých schopnostech tedy není pochyb. Sledovat jeho proměnu v Mika Tysona bude ale přinejmenším zajímavé. Foxx se už na sociální síti stihl pochlubit fotkami svalů, biografického snímku Finding Mike se však dočkáme nejspíš nejdříve v roce 2022.

Timothée Chalamet jako Bob Dylan

Mladíček Timothée Chalamet (24) se dočkal nominací na Oscara nebo Zlatý glóbus už za filmy Dej mi své jméno nebo Beautiful Boy. Loni opět exceloval ve filmech Malé ženy nebo Král a jeho herecká hvězda stále stoupá. Zahraje si totiž i Boba Dylana v připravovaném snímku, který prozatím nese pracovní název Going Electric. Volba nikoho nepřekvapila, neboť se Dylanovi celkem podobá. Chalametovi se daří i v soukromí, po dceři Johnnyho Deppa randí nyní s další hollywoodskou kráskou.

Jennifer Hudson jako Aretha Franklin

Zpěvačka Jennifer Hudson (42) je podle tvůrců perfektní volbou pro roli Arethy Franklin. Sama Franklin snímek s názvem Respect produkovala, než v roce 2018 podlehla rakovině. Film by měl jít do kin už v prosinci letošního roku. Hudson se už jednou objevila v roli zpěvačky, a sice ve filmu Dreamgirls z roku 2006, kde si zahrála po boku Beyoncé. Film sice tehdy nesklidil očekávaný úspěch, ale o výkonu Hudson nebylo nikdy pochyb. Za roli si totiž odnesla Oscara.

Austin Butler jako Elvis Presley

Mladý herec Austin Butler (27) prozatím neměl tolik příležitostí k předvedení svého talentu. Seriálový herec loni zaujal menší rolí v Tarantinově Tenkrát v Hollywoodu a fanoušci se už třesou, až ho uvidí jako Elvise Presleyho v připravovaném filmu, který zatím nemá název. Během konkurzu prý totiž exceloval. Právě při natáčení tohoto filmu v Austrálii se nakazili Tom Hanks s manželkou koronavirem.

Kristen Stewart jako princezna Diana

Tato volba patří pravděpodobně k nejpřekvapivějším za poslední dobu. Když bylo oznámeno, že si hvězda Stmívání zahraje princeznu Dianu, chvály se nedočkala ani ona, ani tvůrci. Většina fanoušků Diany byla pohoršena, neboť Kristen (34) není Britka, navíc také dost pochybovali o jejích hereckých schopnostech. Role bude jistě velmi náročná a Stewart to nebude mít snadné. Postavil se za ni však sám režisér Pablo Larraín, který o Kristen ani na vteřinu nepochyboval.

Bradley Cooper jako Barry Gibb

Že mu jdou role muzikantů dobře, dokázal už ve filmu Zrodila se hvězda. Nyní čeká Bradleyho Coopera (49) další výzva. Zahraje si totiž podle všeho Barryho Gibba z legendárních Bee Gees. Mnoho detailů o připravovaném projektu zatím ven neproniklo, ale aby toho nebylo málo, Netflix potvrdil, že se Cooper objeví i v roli dalšího hudebníka, skladatele Leonarda Bernsteina. Film by si měl i sám zrežírovat, stejně jako v případě Zrodila se hvězda. Za ten si sice žádného Oscara neodnesl, ale vypadá to, že honbu za prestižním oceněním Cooper v žádném případě nevzdává.

Reklama

Další články

Načítám