Hlavní obsah
Článek

Na počátku byly čtyři ženy a jedna divadelní komedie Můžem i s mužem, v níž se potkávají Vanda Hybnerová (55), Jitka Sedláčková, Kateřina Kaira Hrachovcová (49) a Dáša Zázvůrková. Za dvě sezóny se uskutečnily bezmála dvě stovky vyprodaných repríz a představení Můžem i s mužem viděly tisíce diváků po celé České republice.

„Chtěly jsme se podělit s humorem, nadsázkou a ironií o naše životní lásky, průšvihy i přátelství,“ vzpomíná za celé kvarteto Vanda Hybnerová, která spolu s kolegyněmi hru napsala a nyní se rozhodla ji přenést i na filmová plátna.

Myšlenka se prý zrodila díky nadšeným reakcím divadelního publika a filmová komedie bude věnována nejen ženám, ale i mužům z lásky. Protože bez chlapů a bez lásky se žít nedá a jednoduše muži a ženy patří k sobě.

V Česku je hereček, které se stanou i filmovými režisérkami, zatím jen velmi úzká skupina a Vanda Hybnerová tak bude jednou z mála, které se pustily do režie celovečerního hraného filmu.

„Za svou hereckou kariéru jsem pochopila, že komedie je sice jedním z nejnáročnějších žánrů, ale zároveň nejmilovanějším. Smích přeci léčí. A my se chceme smát a trochu i léčit,“ říká Vanda.

Ve filmové komedii Můžem i s mužem se představí identické herecké obsazení jako v úspěšném divadelním představení. S premiérou v kinech se počítá 11. března 2021.

Reklama

Další články

Načítám