Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hrála na předních světových operních scénách včetně milánské La Scaly, londýnské Covent Garden a Metropolitní opery v New Yorku. Nyní si Eva Urbanová plní svůj sen a zpívá rock. Ostatně s tímto žánrem jedna z nejúspěšnějších českých operních pěvkyň historie začínala.

Zpěvačka se objeví na scéně RockOpera Praha v premiéře nové rockové opery Milana Steigerwalda a Pavly Forest Trója.

„Muzika z Tróji mě nadchla. Už se nemůžu dočkat, až si ji naživo zazpívám při premiéře v RockOpeře. Doufám, že už to žádný virus nezhatí,“ řekla Eva Urbanová, která připomíná, že původní premiéra plánovaná na březen musela být kvůli pandemii nemoci Covid-19 přesunuta na podzim. Urbanovou diváci uvidí v první repríze, která je plánovaná na 13. září.

Podobně jako v případě jiných kusů RockOpery Praha se v jedné z hlavních rolí objeví Kamil Střihavka, který ztvární krále Agamemnóna.

Obsazení dále láká na frontmana metalové kapely Arakain Jana Toužimského coby bájného hrdinu Achilla, stálici divadelního souboru Danielu Gildenlöw Langrovou jako Krásnou Helenu, Jana Tláskala v roli jejího milence Parida, nebo Pavlu Forest jako věštkyni Kassandru, které nikdo nevěří. Ta divadlo založila společně se skladatelem, klávesistou a uměleckým ředitelem Milanem Steigerwaldem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám