Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Americká herečka, režisérka a producentka Rachel Griffiths se na Instagramu omluvila za sdílení snímku, který pořídila v nehtovém studiu, a v kontextu aktuálního dění v USA navíc velmi nešťastně okomentovala. Zhruba šlo o sdělení, že s upravenými nehty se panující situace sleduje jednodušeji. Fotku později stáhla.

„Plytké, já vím... Amerika se bouří, lidé umírají... Ale prostě se zdá pro duši snazší to sledovat s hezkými nehty. A soudě podle zástupu zoufalých žen v tom nejsem sama. Jsme plytcí lidé, ale potřebuji sdílet tento důležitý covidový update. Nehtové salony jsou otevřené! Dejte štědrá dýška, salony v karanténě nevydělávaly,“ napsala v instagramovém postu.

Od mnoha lidí za něj vysloužila kritiku, její konání označovali za „absolutně nechutné“ či „ubohé“.

Ještě ten den se herečka za své vyjádření omluvila s tím, že nechtěla situaci trivializovat. „Jen jí uniknout. Ale to, jak chápu, je část problému. Omlouvám se. Omlouvám se, že jsem to tak špatně pochopila. Je mi líto, že jsem rezignovala na smysluplné vnímání toho, co se tento týden děje. Co se děje po staletí. Děkuji lidem, kteří mi otevřeli oči. Je přede mnou dlouhá cesta, abych skutečně pochopila svá bělošská privilegia,“ uvedla herečka.

Nepokoje v USA vyvolala smrt Afroameričana George Floyda, jemuž bělošský policista při zatýkání klekl na krk, a i když zatýkaný několikrát zopakoval, že nemůže dýchat, nepovolil. Záběry následně obletěly celý svět.

Reklama

Další články

Načítám