Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Cole Sprouse (27) se podělil o své zážitky z protestů v kalifornské Santa Monice, které vyvstaly po brutální vraždě George Floyda. V pondělí se hvězda seriálu Riverdale rozepsala na Instagramu o tom, jak ji během protestů zatkli.

„Předtím, než se hnusná horda senzacechtivých médií rozhodne, že z toho udělá příběh o mně, je třeba zdůraznit, že jde hlavně o okolnosti,“ uvedl na pravou míru hned v začátku svého textu.

„Black Lives Matter. Mír, nepokoje, rabování jsou absolutně legitimní formou protestů. Média přirozeně ukazují jen to nejcitlivější, což jenom dokazuje, že jde o dlouhodobou rasistickou agendu. Byl jsem zadržen, když jsem v míru vyjadřoval solidaritu stejně jako mnoho lidí v Santa Monice,“ rozepsal se.

„Dali nám možnost odejít, ale byli jsme upozorněni, že pokud tak neučiníme, zatknou nás. Když se mnozí otočili k odchodu, všimli jsme si další policejní linie, která nás zablokovala a začala svírat,“ popsal své zážitky.

„Je důležité zdůraznit, že jako bílý heterosexuální muž a veřejně známá osoba jsem během zadržení neutrpěl zdaleka takové následky jako jiní. Tohle v žádném případě není o mně,“ zdůraznil herec, který se proslavil už dětskou rolí v seriálu Přátelé.

Sprouse doplnil, že si všiml, že na místě byly i policejní kamery, které celou akci zachycovaly. „Doufám, že to něčemu pomůže,“ doplnil s tím, že se k věci nehodlá více vyjadřovat, neboť v ní není zdaleka tak zběhlý, není sám předmětem protestů a nechce odvádět pozornost od podstaty věci.

Reklama

Další články

Načítám