Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák a písničkář Jaroslav Uhlíř (78) byl nezvěstný a pátrala po něm policie. Umělec se naštěstí našel a je v pořádku.

„Můžu potvrdit, že jsme osobu ve věku 74 let, po které jsme dopoledne vyhlásili pátrání, našli v nezraněném stavu,“ potvrdila Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová. S Uhlířem prý ještě v neděli mluvil jeho spolupracovník, od pondělí ale nikdo nevěděl, kde je, a zpěvák nebral telefon.

V loňském roce prodělal Uhlíř infarkt, ale naštěstí se dostal do vinohradské nemocnice včas. Jaroslav Uhlíř je znám jako parťák Zdeňka Svěráka (88), se kterým se poznal v Československém rozhlase, kde byl zaměstnán jako skladatel. Později vystupoval v pravidelném televizní pořadu Hitšaráda, který moderoval společně s textařem a moderátorem Karlem Šípem (78).

Složil hudbu k desítkám filmů, například Ať žijí duchové!, Vrchní, prchni!, Lotrando a Zubejda, S čerty nejsou žerty, Vratné láhve, Láska rohatá i Tři bratři. Spolu se Zdeňkem Svěrákem spolupracovali na hudební tvorbě pro děti v televizním seriálu Hodina zpěvu. V roce 2005 napsal titulní píseň k filmu Vratné láhve Ani k stáru a je také autorem skladeb Holubí dům a Jabloňový list, který nazpíval Jiří Schellinger.

Reklama

Další články

Načítám