Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dan Bárta v době pandemie koronaviru jako všichni jeho kolegové z branže přišel o možnost koncertování před publikem, konkrétně měl v plánu šňůru se skupinou Illustratosphere k jejich nové desce. Situace ji ale neumožnila a zpěváka postavila před otázku, co s volným časem.

„Tak jsem si tak jako v rámci mentální hygieny představil, co bych tak jako, kromě muziky, aspoň trochu uměl, bavilo by mě to a mohl bych se tím případně uživit, kdyby to tak zůstalo... Abych se doma náhodou nezvencnul. No a vyšlo mi učitelství biologie,“ říká absolvent přírodovědecké fakulty a vášnivý „vážkolog“ Bárta, jenž se rozhodl spojit příjemné s užitečným a začal natáčet edukativní videa pro vzdělávací projekt České televize ČT edu.

„Doklaplo mi, že nejen zdravotníci, ale i učitelé mají teď hodně hlavu v pejru, že je můžu v rámci novýho a dobrýho projektu ČT edu tak jako dobrovolnicky podpořit, a navíc navázat na dokumenty o ochraně přírody, který jsme nedávno točili,“ uvedl zpěvák. Tematicky se věnoval mj. významu včel medonosných nebo v rámci Dne Země natáčel o bobřích hrázích a jejich důležitosti pro ekosystém.

K ochraně přírody a zájmu o ni Bárta vede i své děti. Ze vztahu se spisovatelkou Kateřinou Procházkovou má dceru Elišku, a s manželkou Alžbětou Bártovou syna Mikuláše, jemuž budou letos v srpnu tři roky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám