Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský sčítá ztráty. Kvůli opatřením proti koronaviru, který zpočátku považoval za lehkou chřipku, má zavřené divadlo a musel zrušit desítky představení. Nejprve kvůli přísným opatřením spílal vládě s tím, že chce zlikvidovat divadla, teď se pustil i do Číny.

„Tak se podívejte, jak jednoduše se v roce 2020 škrtají představení. Vezmete fix - a 82 (slovy: osmdesát dva) divadelních představení od 10. března do konce května je zrušeno. Moc Číně děkujeme. A panu prezidentovi za statisíce čínských turistů u nás,“ napsal na Facebooku Hrušínský, který si nebral servítky.

„Copak k nám asi dovezli, že? Pan prezident i pan premiér jim za to ještě poděkovali. Snad jediní na světě. Pan premiér dokonce osobně děkoval i papundeklovým čínským bednám na Letišti Václava Havla. Celá vláda se těm krabicím přijela na letiště poklonit. A červený svetr dokonce svolal o naší vděčnosti Číně tiskovou konferenci. Myslím, že nikde na světě takového premiéra, takového prezidenta a takovou vládu nemají,“ tepal vládu šéf divadla s narážkou na nákupy ochranných prostředků z Číny. Hrušínský zkrátka pro ostré slovo nejde daleko...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám