Hlavní obsah
Článek

Místo před jásajícím publikem, tráví Petr Janda (81) poslední měsíce doma. Takhle dlouhou přestávku od vystupování si zpěvák sotva pamatuje. Lídr kapely Olympic nám poslal vzkaz, ve kterém se rozpovídal o tom, co během nouzového stavu dělá.

„Už jsem nehrál skoro 3 měsíce, a to je něco, co mi dost chybí. Ten potlesk, to vzrušení, když jdete na jeviště, jestli je tam dost lidí, nebo málo. Jestli budou spokojení, budou tleskat, dupat, křičet, jestli s námi budou zpívat, nebo se na nás vykašlou a utopí nás v tom, ty otázky jsou vlastně stále stejné,“ svěřil se Petr Janda s tím, že se mu po publiku stýská.

„Teď je taková blbá doba. Nepamatuji si nic podobného. Snad trochu z dětství uhelné prázdniny, kdy se asi týden nedalo nic dělat, ale mohlo se ven a nemusely se nosit roušky,“ dodal hudebník, který je opatrný a stále se davům vyhýbá. „Jsme doma s rodinkou, děti chodí do školy online, koukají na obrazovky a komunikují s paní učitelkou,“ prozradil hudebník s tím, že tak hladce to ale neprobíhá.

„Samozřejmě, když tam vlítnu, tak zahodí telefony, protože místo vyučování si dělají něco jiného, co je baví. Třeba hrají hry a mě to hrozně rozčiluje, ale já bych to asi dělal taky, tak je občas přistihnu a telefon jim zabavím,“ řekl s úsměvem zpěvák, který dcerám stejně jako jeho žena pomáhá s učivem. Je také rád, že se nyní může těšit na koncert, který ho, byť pro úzké publikum, čeká. V rámci projektu Koncerty pro 100 vystoupí 3. června v Divadle Broadway, a to je pro 100 diváků. Jeho fanoušci se vedle toho můžou těšit na nové album.

„Jsem v pracovně velmi často, hraji na kytaru, to mě baví strašně, skládám nové písničky, už jich mám ažaž, takže za měsíc začneme točit novou desku, další LP a budeme se těšit, že snad v srpnu nebo v červenci bychom zahráli,“ dodal Petr Janda.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám