Hlavní obsah
Článek

Začátek koronavirové karantény měla Beata Rajská (61) velmi složitý. Návrhářka se na poslední chvíli vrátila z módního týdne v Indii a nastoupila do dobrovolné karantény. Umělkyně známá svou činorodostí a přemírou energie nezůstala bez činnosti ani ve svém pražském bytě a dál tvořila.

„Nejsem zvyklá sedět na jednom místě. Začala jsem psát pokračování své knížky. Patřím do generace, která píše rukou. Tak mám ručně napsaných asi víc jak sto stránek,“ říká Rajská, která na dálku řídila výrobu roušek ve svém salonu ve Žďáru nad Sázavou a po odchodu z karantény řídila šití státních vlajek.

Salon Rajské připravil spoustu modelů pro filmový festival v Karlových Varech, který letos nakonec neproběhne. Co se bude dít s šaty? „I kdybych v nich měla chodit po Staroměstském náměstí, tak je využiju,“ smála se návrhářka.

Kvůli koronavirové nákaze bylo zrušeno pět přehlídek Rajské, byly zrušeny zakázky na svatby a další společenské akce. Ani v těch nejsmutnějších momentech stále pozitivně naladěná Beata neklesala na mysli.

„Jsem ráda, že jsem neustále obklopena pozitivně myslícími lidmi. I já jsem ten typ, který ve stresových situacích myslí trošku jinak. Díky tomu mám připravené dva projekty. Musím hledat náhradní programy, které firmu rozběhnou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám