
Zdeněk Pohlreich Herminapress
Šéf Zdeněk Pohlreich zavřel restaurace a 45 dnů rozvážel jídlo pro hrdiny. Nyní se těší na návrat do normálu
Koronavirová pandemie výrazně zasáhla Zdeňka Pohlreicha (63) v jeho podnikání. Nejen známý šéfkuchař, ale i jeho zaměstnanci zůstali ze dne na den bez výdělků. Zdeněk ale nechtěl dál nečinně přihlížet situaci a s dalším šéfkuchařem Janem Punčochářem vymysleli možnost, jak ve vaření pokračovat a zároveň pomoci.
Rozhodli se zajistit stravu záchranným složkám, které bojovaly a bojují s nemocí v první linii, a po několik týdnů jim připravovali přes 1600 porcí jídla do krabiček. K pomoci se připojili i ostatní lidé, kteří mohli skrze transparentní účet na jejich práci přispívat. Díky postupnému uvolňování opatření se nyní Zdeněk Pohlreich těší, že se v jeho restauraci vše vrátí do starých kolejí a radostně na svých sociálních sítích ohlásil comeback.
„Vážení přátelé, přispěvovatelé, kolegové, partneři, dobrovolníci, všem vám patří velký dík za vaši energii a vynaložené úsilí s cílem podpořit ty, kteří naší podporu v nouzovém stavu potřebovali na těch nejdůležitějších místech a odvádí skvělou práci,“ píše vděčně šéfkuchař na svém instagramovém profilu.
„Nastává moment, kdy se musíme postarat o znovuobnovení chodu našich restaurací a vrátit se do “normálu”. Rozvoz „nepostradatelným“ byl 5. 5. ukončen,“ vysvětluje dál.
Dle rozvolněných vládních opatření se 11. května otevřou zahrádky restaurací, hospod a kaváren, včetně výdejních okének. Podle nového plánu by od 25. května měly být uvedeny do provozu i vnitřní prostory restaurací. ■
Fotogalerie
Zdeněk Pohlreich se těší na znovuotevření restaurací, své zákazníky a návrat do "normálu". ■
Michaela Feuereislová
Stejně jako šéfkuchař Jan Punčochář (vpravo), známý z pořadu MasterChef Česko, který také během pandemie pomáhal občerstvovat bojovníky z první linie. ■
Michaela Feuereislová