Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Veronika Žilková (62) se rozhodla k razantnímu kroku - vrátí se i s nejmladší dcerou Kordulou (15) z Izraele zpátky do Česka. Bohužel bez manžela Martina Stropnického (67).

Ke stěhování herečku donutila koronavirová pandemie, kvůli které se zavedla v Izraeli velmi přísná opatření a například nikdo nesmí opustit svůj pozemek na více než sto metrů. Rodinným příslušníkům tamních diplomatů byla tedy od Ministerstva zahraničí ČR doporučená evakuace. Přesto, že ze začátku Veronika nad odletem nejprve váhala, jakmile zjistila, jakých rozměrů pandemie dosahuje, přistoupila ke stěhování. Má totiž strach o svého nejbližšího člověka v Čechách.

„Evropská unie zvažuje roční karanténu pro seniory, hranice se jen tak neotevřou a já mám v Praze maminku, které bude v květnu 96 let. Moje místo je teď v Čechách. Vezmu si ji k sobě a zůstanu s ní, dokud mě bude potřebovat,“ prozradila Blesku herečka.

V Česku má zbytek celé rodiny, všechny své děti i vnoučata, na které bude mít konečně dostatek času. Riskuje ovšem, že několik měsíců, třeba i rok, neuvidí svého manžela uvězněného v Izraeli. I s tím ale musí Žilková počítat. „Je to samozřejmě možné, ale starší mají přednost,“ připouští blondýnka.

Reklama

Další články

Načítám