Hlavní obsah
Článek

Moniku Valentovou si televizní diváci mohou pamatovat z diskuzních a lifestylových pořadů jako Sauna, Prima jízda, Supermáma nebo ranní Snídaně s Novou. Během dvacetileté kariéry působila na Nově, Primě i dalších komerčních stanicích, dosud ji však míjely nabídky z veřejnoprávní televize. To se teď změnilo. Valentová se stala tváří pořadu Linka 1212. Na obrazovky se (v novém projektu) vrací po čtyřech letech.

„Sice jsem v různých televizích pracovala se dvěma mateřskými přestávkami (s moderátorem Martinem Veselovským má Valentová dcery Rozálii a Viktorii - pozn.) dvacet let, ale v té veřejnoprávní nikdy. Takže když mi zavolali, že tvůrčí tým v čele s kreativní producentkou Alenou Müllerovou vybírá moderátory a zda bych do toho případně šla, řekla jsem: ‚Ano, moc děkuju za nabídku‘, ale myslela jsem si, že stejně vyberou někoho ‚svého‘,“ svěřila Valentová.

Magazín Linka 1212 má za cíl v součinnosti s lékaři, psychology a dalšími odborníky poradit divákům, kteří mají v období pandemie obavy o své tělesné i duševní zdraví. Moderovat jej Valentová bude s Vladimírem Kořenem.

„Jediné, co nám trochu komplikuje život, je moderování v rouškách, protože cílem pořadu je pozvednout ducha diváků a rádi bychom se na ně občas usmáli. Ale třeba šikovné české ruce ještě stihnou vyvinout nějaký bezpečný štít pro moderátory,“ říká.

Novinkou bude také dokumentární cyklus Nemocnice v první linii, který představí současnou každodenní realitu českého zdravotnictví. Oba projekty začne televize vysílat ve středu 15. dubna na prvním programu.

Reklama

Další články

Načítám