Hlavní obsah
Článek

Česká televize se rozhodla natočit seriál, který bude reflektovat stav společnosti v současné koronavirové krizi. Láska v čase korony je dílem scenáristů Tomáše Baldýnského, Tomáše Chvály, Barbory Petrů a Jany Fleglové, do vzniku zápletek se mohou zapojit i diváci.

Co se hereckého obsazení týče, bude následující: Petr Vršek, Zita Morávková, Jiří Hána, Zdeněk Maryška, Milena Steinmasslová, Iva Pazderková, Jakub Nemčok, Sára Korbelová a Filip František Červenka.

V šesti epizodách se na pozadí pandemie budou odehrávat příběhy několika obyvatel českého činžáku. Hlavními hrdiny budou teenager Franta, jehož rodiče se nestihli vrátit ze zahraničí, senior Libor, který je po letech odkázán sám na sebe, když jeho žena uvízne mimo město, a mladý manželský pár Petr a Anna, pro které zákaz vycházení a karanténa budou zkouškou jejich vztahu.

O jejich osudech zatím není rozhodnuto, scénář je pouze k prvnímu dílu. Tvůrci proto vyzývají diváky, aby se podělili o své vlastní zážitky a zkušenosti z karantény a stali se tak spoluscenáristy seriálu.

Vzhledem k situaci a nařízením je klasická příprava seriálu nemožná, natáčení musí probíhat za mimořádných podmínek a opatření. Na place budou přítomni pouze herci a robotické kamery, počet členů štábu bude minimální. Scénáře i organizace natáčení vznikají během telekonferencí. Představitelé jednotlivých rolí nebudou mít roušky, ztvární je reální životní partneři, kteří spolu sdílejí i v civilním životě domácnost, nebo herci, mezi kterými bude při natáčení bariéra, například dveře.

Točit se začne 14. dubna ve Vokovicích, ve vysílání ČT1 se Láska v čase korony objeví od 27. dubna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám