Hlavní obsah
Článek

Kapela Slza představila nový klip k písni Žár. Ta vznikla jako svatební překvapení pro nevěstu, která skupinu ráda poslouchá, ústřední téma písně i klipu je tak jasné - láska.

„Pár dní před vystoupením jsem přemýšlel, jakou píseň nevěstě a ženichovi věnovat, ale uvědomil jsem si, že sice máme několik písní o lásce, ale všechny jsou o té podobě lásky, která není úplně pozitivní a zpívat na svatbě o hádkách a rozchodech se asi moc nehodí,“ říká Petr Lexa, který tak vzal tužku a dal se do práce. Na finální verzi textu spolupracoval s Ondřejem Ládkem, o hudbu se postaralo trio Lexa, jeho spoluhráč z kapely Lukáš Bundil a anglický skladatel a producent Oliver Som.

Do klipu se Slza rozhodla oslovit skutečné páry z řad osobností, které svým vztahem reprezentují to, o čem píseň je. Objeví se v něm např. fotbalová brankářka Barbora Votíková s partnerkou, Zorka a Míra Hejdovi, Eva a Jakub Krausovi, herec Martin Dejdar s manželkou a řada dalších. „Jsou pro nás inspirativní, a zároveň v některých případech boří zažité předsudky o partnerském vztahu. Vznikl tak videoklip v pojetí, na které jsme dosud nebyli zvyklí,“ říká Lexa.

Kvůli dodržení karantény musela kapela i účinkující páry improvizovat, což nakonec bylo paradoxně ku prospěchu věci. „Každý z párů se nakonec natočil doma sám na svůj telefon nebo kameru. A ukázalo, že to pro všechny bylo ve výsledku zábavnější a v kombinaci s přirozeným prostředím dokonce i hlouběji vystihlo myšlenku písně,“ dodal Bundil.

Píseň je součástí chystaného Alba 3, které by mělo vyjít koncem dubna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám