Hlavní obsah
Článek

Když Tomáš Klus (37) před časem varoval před panikou kvůli koronaviru, od mnoha fanoušků to za svá slova schytal. Lidé to považovali za zlehčování situace. „Zase mi píšete, co budu dělat, až budou mé děti kašlat krev, po tom, co jsem zveřejnil status o koronaviru. Stejně jste mě strašili uprchlíkama, že budou masově znásilňovat mé dcery,“ napsal v jedné z reakcí na negativní odezvu.

Za svá dřívější slova se nyní omluvil s tím, že se nechal unést.

„Omlouvám se, že jsem se nechal unést svou nelibostí vůči panice, s níž se vykupovaly roušky a mouky, a kdy se hromadně přijímala role oběti, bez diskuze, bez touhy vědět více a poznat ‚nepřítele‘ ze všech úhlů. Chtěl jsem zachovat klid, ale ve snaze upozornit na nebezpečí hysterie jsem zvolil zavádějící formu a v mnohých z vás tak vzbudil dojem, že se vysmívám hrozbě nákazy. Za to se omlouvám a přijímám zodpovědnost,“ napsal zpěvák.

Zároveň se Klus sám přidal k lidem, kteří na sociálních sítích vyzývají k nošení roušek, zodpovědnosti a opatrnosti.

„Věřím, že ne náhodou nás tahle nevídaná situace vyzývá k přehodnocení životních priorit, životního stylu a spatření toho, co opravdu milujeme, a přesto se tomu v obyčejných dnech věnujeme okrajově, případně věnujeme pozornost věcem, které to popírají - život sám. Život náš, našich blízkých.. Ctít jej znamená neztrácet čas nenávistí, mstou a závistí. Buďme. Zdrávi,“ píše Klus.

Fanoušci si jeho sebereflexe cení a vzkazují, že nikdo není neomylný.

K Tomášovi se přidala i jeho žena Tamara, která se rovněž omluvila za podcenění situace. „Před zhruba týdnem mi ta hysterie přišla moc... Teď to vnímám jinak a omlouvám se. Roušky chrání okolí od nás, neb si nemůžeme být nikdy jisti, zda virus neneseme. Jedině tímto opatřením můžeme situaci nějak změnit,“ nabádá fanoušky.

Česká vláda v neděli vyhlásila zákaz volného pohybu osob na území celého státu. Platí od pondělí 16. března 0:00 do úterý 24. března 06:00. Nevztahuje se na cesty do zaměstnání, nezbytné cesty za rodinou, na nákup potravin nebo na cestu k lékaři. O tom, co lidé smí a nesmí, podrobněji zde.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám