Hlavní obsah
Článek

V polovině osmdesátých let se jako blesk z čistého nebe objevil na české hudební scéně. Zazářil spolu s další mladou zpěvačkou, s kterou začal i žít. Byl pohledný a ženy z celé republiky ho milovaly. Často ji prý podváděl, dokonce z jednoho románku má i syna, který jako by mu z oka vypadl. Revoluce se však nedožil. V roce 1985 zahynul v autě své přítelkyně. Poznáte, o koho jde?

Petr Sepeši (†25) je sice po smrti již 26 let, jeho písničky jsou ale stále populární. S Ivetou Bartošovou nazpívali například naivní zamilovaný hit Knoflíky lásky. Samotná deska, pojmenovaná podle této písničky, ale vyšla až tři měsíce po Petrově úmrtí.

"Petr jel z Aše navštívit své kamarády, kteří hráli ve vinárně ve Františkových Lázních. V noci se vracel domů. Na přejezdu svítila nezvykle dlouho červená. Petr vystoupil z auta a šel se podívat, proč tomu tak je. Žádný vlak neslyšel, tak sedl do auta a rozjel se na přejezd právě v tu chvíli, kdy se vlak přiřítil. Byl na místě mrtvý," vzpomíná v knize Hvězdy, které jsme milovali Petr Hannig. Petr jel v ojetině, kterou si pořídil s Bartošovou. Nedočkavost se mu bohužel stala osudnou.

"Na Sepešiho pohřeb na hřbitov v Aši přijely tisíce lidí z celé republiky. Ten den pršelo, jako by samo nebe plakalo nad tou tragédií. Byl tím, po kom dívky touží, byl tím, jakého nenajdeš," dodává Hannig.

"Bráška byl bezvadný kluk, který by se rozdal. Měl jsem jet tenkrát s ním, ale nakonec jsem nejel. Vjel na chráněný železniční přejezd, a protože to bylo v nepřehledné zatáčce, neviděl blížící se vlak. Co se mu stalo, jsme se dozvěděli až ráno, když u nás zazvonila teta a řekla nám, že Péťa je mrtvý," vzpomíná Petrův mladší bratr Jan Sepeši.

Pohřeb 3. srpna 1985 se konal za přítomnosti tří tisícovek jeho nejvěrnějších fanoušků. Nechyběla ani Bartošová, která pak místo znovu navštívila až po pětadvaceti letech. V knize, která je právě na pultech novinových stánků, jsou například i soukromé fotografie a příběhy Petry Janů, která kvůli nešťastné lásce spolykala prášky, Heidi Janků, jež šla kvůli kariéře na potrat nebo Michala Davida, Miroslava Dudáčka, Júlie Hečkové a Pavla Rotha.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám