Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka, členka činohry Národního divadla, a dnes především úspěšná malířka Blanka Bohdanová (90) ve středu slaví významné životní jubileum.

Šarmantní dáma je stála velmi čiperná a devadesátku by jí hádal málokdo. Den před oslavou si herečka dala dárek v podobě vernisáže svých obrazů.

Pochopitelně se u ní hned vystřídala celá řada gratulantů včetně syna Vlada, vnučky Alžběty, Dalibora Gondíka (54), Vlastimila Harapese či Josefa Somra (†88). Bohdanová je coby malířka známá i v zahraničí a neustále něco vytváří.

„Pracovala jsem jako šílená a malovala skoro denně. Jak vidíte, jsou tu vystavené starší věci, ale také obrazy z loňska a pár úplně nových, které jsem dokončila nedávno. Malování je pojistkou pro mé duševní zdraví, baví mě a určitě v téhle činnosti nekončím a na věk se neohlížím. Je to, jak se říká, jen číslo, takže mu nevěnuji pozornost,“ nechala se slyšet aktivní devadesátnice.

A kde bere herečka neustále inspiraci? „To není jednoznačné. Buď je to nějaké okouzlení zvenčí, nebo třeba myšlenka uvnitř, která mě trápí. A tak se ze svých pocitů vymaluju, a je mi dobře. Jsou to takové pochody mé duše, které svěřuji plátnům,“ doplnila Bohdanová, jež na prknech Národního divadla ztvárnila více než osmdesát rolí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám