Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Shannen Doherty (53) odhalila světu smutnou zprávu, že se jí vrátila rakovina. Nemoc ve čtvrtém stádiu sužuje herečku už rok, vrátila se po dvou letech klidového stádia. Sdělila to v pořadu Good Morning America během srdcervoucího rozhovoru.

Zprávy zasáhly nejen fanoušky, kteří Doherty nepřestávají zahrnovat slovy plnými lásky a podpory, ale také její kolegy a kolegyně z oboru. Včetně jejích „sester“ ze seriálu Čarodějky, v němž Shannen ztvárnila Prue Halliwell.

Alyssa Milano, představitelka Phoebe, na svém instagramovém účtu sdílela snímek kolegyně se slovy: „Držím tě pevně ve svém srdci.“

Shannen po třech sériích v Čarodějkách nahradila Rose McGowan (50), která ztvárnila nevlastní sestru Paige Matthews. V seriálu se sice nepotkaly, ale i tak Rose poslala kolegyni dojemný vzkaz. „Přeji ti klid a sílu na tvé cestě. Jsi inspirací pro mnohé,“ napsala na Instagramu ke snímku herečky.

Doherty se svěřila, že o diagnóze ví už skoro rok, a byla nucena jít s pravdou ven kvůli soudu s pojišťovací společností. Vzhledem k tomu, že soudní dokumenty jsou veřejné a zahrnují informace o hereččině zdravotním stavu, chtěla světu sdělit vše sama.

Rakovinu prsu u herečky zjistili poprvé v roce 2015. V květnu 2016 podstoupila mastektomii a chemoterapie. O rok později podstoupila rekonstrukci poprsí s tím, že nemoc byla v klidovém stádiu.

Že se rakovina vrátila, se dozvěděla zhruba ve stejnou dobu, kdy byl hospitalizován s mrtvicí její kolega ze seriálu Beverly Hills 90210 Luke Perry (†52). Ten bohužel následkům mrtvice o pár dní později podlehl.

Přestože byla nemocná, natočila Shannen s kolegy reboot úspěšného seriálu z 90. let. Informaci o zdravotním stavu sdílela pouze s představitelem Davida Brianem Austinem Greenem, který jí byl během natáčení velkou oporou.

Reklama

Další články

Načítám