Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tohle nebylo pro zpěváka Jamese Blunta vůbec jednoduché. Před pár dny vydal své zatím nejdojemnější video, kde se loučí se svým nemocným otcem.

Singl Monsters je poctou jeho umírajícímu otci Charlesi Bluntovi, který je bývalým důstojníkem kavalérie a trpí chronickým onemocněním ledvin 4. stupně. Video je o to silnější, že při zpěvu sedí otec se synem vedle sebe a kamera jede bez střihu.

James v minimalisticky natočeném videu slzy neskrývá a zpívá svému otci opravdu krásné poděkování: „Nejsem tvůj syn, nejsi můj otec. Jsme jen dva dospělí muži, co se loučí. Netřeba odpouštět ani zapomínat, znám tvoje chyby a ty znáš mé. Mezitím co budeš spát, budu se snažit, abys byl na mě pyšný.“

Zpěvák, který je autorem hitů jako jako You're Beautiful, Goodbye My Lover nebo Wisemen, má sám k armádě blízko. Absolvoval vojenskou akademii a sloužil i ve válečném Kosovu. Po odchodu z armády natočil debutové album Back to Bedlam, které patří v domovské Velké Británii k nejlépe prodávaným nahrávkám vůbec.

Už podruhé vystoupí zpěvák v Česku, a to 6. března v Praze v Tipsport Areně.

Reklama

Další články

Načítám