Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když minulý týden vévoda a vévodkyně ze Sussexu oznámili, že se vzdávají svých rolí v britské královské rodině, zaskočilo to všechny včetně královny. Pozdvižení to vyvolalo nejen ve Velké Británii, ale v podstatě po celém světě. Alžbětou II. svolaná schůzka, na níž se nastalá situace řešila a zvažovaly se další kroky, tak byla mimořádně sledovanou událostí.

Královna vnukovi Harrymu (39) a jeho ženě Meghan (42) vyšla vstříc a dala „Megxitu“ zelenou. Rodina se dohodla na tzv. přechodné fázi, během které budou Harry a Meghan pobývat jak ve Velké Británii, tak v Kanadě, jak si přáli. Co bude po této „přechodné fázi“, není jasné.

Vévodkyně se schůzky nezúčastnila, krátce po oznámení odletěla do Kanady. Spekulovalo se sice, že se do diskuze zapojí alespoň na dálku, konferenčním hovorem, což se nakonec nestalo.

Poprvé od oznámení o sobě dala vědět, když navštívila centrum pro ženy ve Vancouveru. Šlo o charitativní záležitost, podle informací z centra Meghan přišla nabídnout podporu pro ženy v nouzi.

„Podívejte, s kým jsme si dnes daly čaj!“ Vévodkyně Meghan měla přijít s nabídkou pomoci pro ženy v nouzi

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám