Hlavní obsah
Článek

Fanoušci legendárního skladatele Karla Svobody (†68) jej budou moci poznat o něco víc a nahlédnout do soukromí i pod pokličku jeho tvorby. To vše díky dokumentu, jenž vznikl pod režisérskou taktovkou jeho syna Petra Kleina Svobody. Snímek s názvem Karel Svoboda: Šťastná léta natočil jako symbolický dárek otci k jeho nedožitým 80. narozeninám.

Diváci se mohou těšit na unikátní záběry ze soukromých rodinných archivů, vzpomínky spolupracovníků a přátel v čele s Karlem Gottem (†80), který na jednoho z nejúspěšnějších českých skladatelů stihl zavzpomínat ještě před svou smrtí.

„Chci, aby se ve filmu objevilo vše podstatné, co ovlivňovalo život mého táty, a hudba v něm hrála jednu z nejhlavnějších rolí. Snažil jsem se na plátno převést to, jak jsem svého tátu znal, aby i jeho fanoušci mohli jeho osobnost poznat snad o trochu blíž,“ nechal se slyšet skladatelův syn. Osobnost svého otce chtěl starší syn představit i jinak, než dosud bylo známo.

Na ukázku soukromých rodinných záběrů se ještě před středeční premiérou podívejte do naší galerie. Ve videu si pusťte ukázku z dokumentu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám