Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lee Ann Meriwether má na kontě desítky rolí, přičemž k těm nejslavnějším patří Betty Jones v kriminálním dramatu Barnaby Jones, za kterou získala dvě nominace na Zlatý glóbus a jednu nominaci na cenu Emmy; Lily Munster v sitkomu The Munsters Today a samozřejmě Catwoman ve filmu Batman. Právě s tím se pojila akce, kterou před časem navštívila.

Šlo o odhalení hvězdy na chodníku slávy jejího kolegy z Batmana Burta Warda, jenž ve slavném filmu z roku 1966 a ve stejnojmenném seriálu, který běžel mezi lety 1966 a 1968, hrál Robina. Meriwether byla jedním z hostů tohoto odhalení. A vypadala skvěle. I dnes ve svých 84 letech dělá čest titulu Miss America, který v roce 1955 získala.

Na roli Catwoman dostává otázky i dnes po třiapadesáti letech od uvedení filmu. I na ikonický kostým, v němž vypadala fantasticky. Kvůli použitému materiálu ale nebyl příliš komfortní. „Vypadali jste v něm skvěle, to opravdu ano. Ale byl z materiálu prošívaného kovovou nití a hodně těsný. A když jsme točili venku na slunci, skončila jsem s popáleninami druhého stupně na ramenou,“ svěřila.

Roli „převzala“ po Julii Newmar, která ji hrála ve zmíněném seriálu. „Byla jsem zaskočená, když mi můj agent volal a řekl, ať jdu 20th Century Fox kvůli Catwoman. Moje první odpověď byla: ‚Cože? To je přece Julie Newmar‘. Ale agent řekl, že ne, že dostala jinou roli a nemůže to dělat. ‚Takže ti posílám scénář a casting je zítra‘, dodal. Neměla jsem tudíž moc času se připravit,“ uvedla Meriwether.

Reklama

Další články

Načítám