Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rozhodnutí prince Harryho (39) a jeho ženy Meghan (42), že se vzdávají rolí v královské rodině a budou pracovat, bylo pro Brity jako rána z čistého nebe. Jako jeden z důvodů vévoda a vévodkyně ze Sussexu uvedli, že chtějí být finančně nezávislí.

V královské rodině se najde několik členů, kteří si nejen umějí vydělat sami, ale udělali také slušnou kariéru. Tady jsou čtyři z nich.

Zara Tindall je úspěšnou jezdkyní, majitelkou zlatých a stříbrných medailí z evropských i světových soutěží včetně olympiády (stříbro). Je také ambasadorkou značek iCandy, Rolex, Land Rover nebo Musto a má vlastní kolekci šperků. Experti její příjmy odhadují na 1,1 miliónu liber ročně.

Bratr Zary Tindall Peter Phillips má také vlastní příjmy. V minulosti působil pro firmy a instituce Jaguar, Williams Grand Prix Engineering, Royal Bank of Scotland. V roce 2012 spoluzaložil agenturu SEL UK (Sports & Entertainment London UK), která se specializuje na eventy na klíč, sponzorství a poradenství.

Princezna Beatrice je viceprezidentkou v softwarové společnosti Afiniti. V minulosti pracovala pro investiční společnosti Sandbridge Capital nebo Sony.

Její sestra princezna Eugenie je také zaměstnanou ženou, je ředitelkou londýnské galerie Hauser & Wirth. Po studiích anglické literatury a kunsthistorie začala svou kariéru v New Yorku ve společnosti Paddle8, která se zaměřuje na online aukce.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu zatím neuvedli, čemu přesně by se chtěli věnovat. Povinnosti ke královně, k britskému Společenství a k organizacím, nad kterými mají patronát, budou dle vyjádření i nadále respektovat. Harry studoval na královské vojenské akademii, mj. se zúčastnil mise v Afghánistánu, Meghan se v minulosti živila jako herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám