Hlavní obsah
Článek

V pouhých 45 letech vyhasl život tvůrce populárního seriálu Ošklivka Betty Silvia Horty. Byl nalezen mrtvý v motelovém pokoji v Miami.

Podle zdrojů filmového magazínu Variety měl Horta spáchat sebevraždu zastřelením. Scenáristův mluvčí potvrdil úmrtí, jeho příčinu však nekomentoval.

Americká verze seriálu (Ugly Betty) s herečkou Americou Ferrerou v hlavní roli byla adaptací kolumbijské telenovely (Yo soy Betty, la fea). Horta byl hlavním scenáristou pořadu a výkonným producentem.

America Ferrara, z níž seriál udělal hvězdu, na sociální síti vyjádřila soustrast. „Jsem ochromena a zdrcena zprávou o tvůrci Ošklivky Betty, o smrti Silvia Horty. Jeho talent a kreativita přinesly mně i dalším mnoho radosti. Myslím na jeho rodinu a milované, kteří teď musejí zažívat velkou bolest. A také celý tým Ošklivky Betty, který cítí hlubokou ztrátu,“ uvedla Ferrera ke společné fotce.

V branži Horta prorazil v roce 1998 díky scénáři k thrilleru Temná legenda s Aliciou Witt a Jaredem Letem v hlavních rolích. K jeho dalším televizním počinům patří seriály The Chronicle nebo Jake 2.0.

Reklama

Další články

Načítám