Hlavní obsah
Článek

Počátek roku bývá pro mnohé obdobím hubnutí kil nabraných během svátků a plnění předsevzetí. Do skupiny těch, kteří mají potřebu zhubnout, patří i Jiří Zonyga.

Historicky první vítěz hudební soutěže X Factor se ale nemusí ubírat do posilovny ani na běžecké tratě. Bývalý řidič kamionu úspěšně hubne díky muzikálu Shrek, kde dostal hlavní roli.

Zpěvák se během výpravné muzikálové show potí v komplikovaném kostýmu zlobra.

„Kostým Shreka je opravdu náročný, celá hlava i s rameny je obalena silikonem, je to celkem nepříjemná zelená přilnavá maska, pod kterou se, ač chcete či ne, velmi rychle zapotíte. Samotný poslech v ní není vůbec dobrý, v oblasti uší jsou jen dva malinké otvory se síťovinou aby se k vám aspoň nějaký tón dostal. Od ramen dolů taky žádná hitparáda, pod svršky je ještě molitanová vycpávka, která se po nějaké době taky slušně nasákne, takže během představení paradoxně naberete nějaké to kilo a po pár hodinách v tomto jinak slušivém kostýmu vás z něj nevysvlečou, ale vlastně vylijí,“ usmívá se Zonyga s tím, že preciznost kostýmního provedení ale diváci určitě ocení.

Podstatně lépe je na tom Ivana Jirešová. Představitelka princezny Fiony si naopak kostým i svoji první roli princezny náležitě užívá.

„Princeznu jsem vlastně dosud nehrála, baví mě ty krásné vypasované šaty i pocit, že si jako princezna můžu dělat tak trochu, co chci,“ a dodává, že na Shrekovi se jí líbí hlavně vtipný a moudrý přesah textu, který osloví úplně všechny.

Kostýmy i muzikálová scéna jsou opravdu velkolepé, jak potvrzuje i cena Tony za nejlepší kostýmy, kterou získala původní americká muzikálová předloha. Nádherné kostýmy pro českou verzi pak obstarala výtvarnice Lucie Ulíková, masky jsou dílem Davida Šestáka, který tvoří jedinečné masky například pro soutěž Tvoje tvář má známý hlas.

Reklama

Další články

Načítám