Hlavní obsah
Článek

Jak jsme vás již informovali, hrob Karla Gotta (†80) na Malvazinkách byl dokončen a od dnešního rána je přístupný fanouškům, kteří mohou nosit květiny a svíčky na místo jeho posledního odpočinku.

Během dopoledne se už několik fanoušků na místo dostavilo a hrob, který je ozdobený také malým zlatým slavíkem, si fotí a zapalují u něj svíčky. Vzhledem k tomu, kolik květin a svíček se objevilo po Mistrově skonu před jeho domem na Bertramce, bude nejspíš i hrob velice rychle zaplněn vzpomínkami na legendárního zpěváka.

Mapa

Přímo k hrobu Karla Gotta vás navede mapka, na kterou odkazuje Ivana Gottová na oficiálních stránkách zpěváka: "Vážení a milí příznivci mého manžela, jak jsem slíbila, touto cestou vám mohu oznámit, že místo posledního odpočinku našeho milovaného Karla je dokončeno. Níže si můžete stáhnout mapku, která vás na hřbitově Malvazinky dovede nejkratší cestou k jeho hrobu."

Poslední místo odpočinku si Mistr vybral sám, aby "viděl" na Bertramku, kde přes 40 let žil. Příprava hrobu trvala déle, ale její výsledek opravdu oslavuje českou hudební legendu nejen zlatým písmem, ale i jeho dokonalou podobiznou. „Paní Gottová na jeho přípravě velmi intenzivně pracovala a na celkovém konceptu spolupracovala s akademickým architektem Jiřím Deýlem a inženýrem Pavlem Štruncem,“ uvedla mluvčí Aneta Stolzová.

Kolem hrobu je dostatek místa pro květiny a svíčky, které mohou fanoušci Slavíka přinášet už od sobotní osmé hodiny ranní. Dostatečný prostor byl také jednou z podmínek, které Karel Gott měl, když myslel na místo svého posledního odpočinku. „Největší důraz se kladl na to, aby místo posledního odpočinku odpovídalo co nejvíc představě pana Karla Gotta a symbolizovalo důstojnou památku. A samozřejmě také, aby bylo přívětivé a přístupné pro ty, kdo si budou chtít i na tomto místě na pana Karla Gotta vzpomenout,“ potvrzuje Stolzová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám