Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 67 let zemřela Františka Čížková. Módní kritička a tvář českého módního průmyslu podlehla rakovině. O jejím odchodu jako první informoval deník Blesk, jehož byla několik posledních let redaktorkou a obávanou módní guru.

O smrti módní kritičky, která se do poslední chvíle věnovala práci i rodině, informoval její syn Martin.

Pro její břitké kritiky, kterým hodnotila styl řady českých celebrit, byla mnohým často trnem v oku. Mezi celebritami měla ale také množství přátel, kteří její extravaganci a styl milovali. Zpravidla nechyběla na žádné větší společenské akci, na kterých módní kreace tváří českého showbyznysu s nadšením hodnotila.

Módě se známá redaktorka začala věnovat začátkem 80. let 20. století. Věnovala se ateliérové tvorbě, konkrétně ruční pletáži a spolupracovala například s Liběnou Rochovou. Několikrát vystavovala v zahraničí, dokonce i v Paříži. Postupně se začala pohybovat v okruhu lidí, kteří pracovali v médiích a showbyznysu a o její názory na módu, byl čím dál větší zájem.

Reklama

Další články

Načítám