Hlavní obsah
Článek

K Vánocům neodmyslitelně patří Popelka. Ale málokdo tuší, co pravá Popelka Eva Hrušková považuje na Vánoce za tradici.

Kromě toho, že manželé Přeučilovi samozřejmě sledují každoročně pohádku v televizi, tak si udělali vlastní zvyk. A ten dodržují už dlouhých osmnáct let. Nikdy nevynechají vánoční brunch v restauraci Obecního domu.

„Začali jsme sem před těmi lety chodit na štědrovečerní, takzvaný šnečí brunch. Pak jsme začali chodit i na ostatní nedělní brunche, takže když jsem jdeme, tak je to jako bychom šli domů, protože skoro u každého stolu někoho známe,“ směje se Popelka a její muž k tomu dodává, že přímo tady uplatňuje přísloví, že umění života spočívá v uvědomování si krásy všedního dne.

A protože se zde dodržují pravidla vytříbeného chování, není divu, že mezi blízké přátele, kteří často sedávají s Přeučilovými u stolu, jsou manželé Filipovi.

„Honza s Evičkou milují dobré jídlo a atmosféru, takže je radost s nimi stolovat a těšit se na Vánoce,“ svěřila autorka knih o etiketě Eva Filipová, která nedávno vydala svou knihu Neřeš vrásky, hýčkej lásky. Ilustrace do knihy dělala Lucie Gelemová (41), partnerka Felixe Slováčka (80).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám