Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po dobu svého těhotenství Petra Němcová (44) v Česku příliš nepobývala. Před narozením syna Bodhiho Thea ale supermodelka ještě stihla nafotit cover story pro česko-slovenskou mutaci lednového čísla časopisu Vogue.

Podařilo se to hlavně proto, že tým v čele se slovenským fotografem Branislavem Šimončíkem za Petrou na začátku listopadu dorazil do jejího současného domova v Dominikánské republice.

„Když jsme Petru fotili, ještě jsme nevěděli, jestli bude mít chlapečka, nebo holčičku. A přestože se malý Bodhi Theo narodil jen pár dní poté, zůstali jsme věrní původní myšlence. Design obálek má evokovat očekávání. Koneckonců vstupujeme do nového desetiletí a kdo ví, co nás čeká,“ vysvětluje šéfredaktorka Andrea Běhounková volbu obálek v barvě růžové a modré.

Focení s modelkou, filantropkou a ambasadorkou udržitelného životního stylu bylo nezvyklé v tom, že Němcová svolila pózovat pouze v kouscích podléhajících ekologickým principům. Není se čemu divit, Petra je aktivistkou udržitelnosti už více než deset let a sama dlouhodobě podněcuje módní designéry, aby se více věnovali udržitelné módě.

„Petra žila udržitelně ještě v době, kdy nikdo z nás ani netušil, jak obrovský zvrat v tomto ohledu nastane. Dnes se zodpovědně chová každá druhá značka a celebrita, najednou je to obrovský trend. Petra nicméně tyto myšlenky nejen hlásá, ale i naplňuje už řadu let,” dodává Běhounková.

Těšíme se, že Petru se synem v Česku brzy uvidíme nejen na lesklých obálkách módních magazínů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám