Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Muž roku 2009 Martin Zach (38) ani po tragickém skoku do rybníka, po kterém zůstal ochrnutý a připoutaný na vozíček, nerezignoval na aktivní životní styl. Prosadil se v hodu diskem, ale především v hodu kuželkou. V červnu se stal mistrem České republiky a Česko reprezentoval i na mistrovství světa v para atletice v Dubaji, jež právě probíhá.

V červnu se Martin Zach stal mistrem ČR v atletické disciplíně hodu kuželkou. Česko reprezentoval i na světovém šampionátu v Dubaji, kde skončil sedmý

Ve finále Zach skončil sedmý, se svým výkonem (27,09 metrů) nebyl spokojený. Byl to pro něj letos „asi nejhorší závodní den“, jak svěřil na sociální síti.

Navíc si při manipulaci na vozíčku přivodil zranění a nejspíš půjde pod kudlu. „Horší zpráva ale je, že jsem si při přesunu z vozíku zřejmě utrhl biceps na levé ruce a bude mě asi čekat operace a dlouhá rekonvalescence a rehabilitace,“ posteskl si na Facebooku.

Fanoušci s Martinem v hodnocení jeho výkonu nesouhlasí. Pod příspěvkem mu děkují za skvělou reprezentaci a přejí zdraví a hodně sil.

Velkou podporu má Martin v manželce Martině, která mu v lednu porodila syna Adriana.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám