Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Krásná tvářička Libuše Šafránkové (†68) z nesmrtelné vánoční pohádky Tři oříšky pro Popelku neustále láká podnikavce k zneužití' Zatímco před dvěma lety jednu z nejoblíbenějších českých hereček bez jejího vědomí použili v reklamě na řetězec obchodů s knihami, tentokrát se nekalých praktik dopustili sousedé v Německu. Libuška je tváří tamních čokolád. Ale nikdo se jí nedovolil...

Tři oříšky pro Popelku byly natáčeny v koprodukci s německou televizí, a tak není divu, že i u našich západních sousedů je pohádka nesmírně populární. To jednomu z místních chytráků stačilo k tomu, aby přitáhl větší pozornost zákazníků a tvář Šafránkové zneužil na cukrovinky. Ta o tom samozřejmě neměla tušení.

"Vůbec jsem o tom nevěděla. Je opravdu neuvěřitelné, jak vynalézavost některých podnikatelů nezná mezí," uvedla pro Blesk naštvaná Šafránková, která se hodlá soudně bránit. A že šanci má. Před dvěma lety se mimosoudně dohodla na vyrovnání s řetězcem obchodů s knihami na částce kolem dvou set tisíc korun. Německý případ by ale byl mnohem větší. Marketingoví odborníci hovoří o tom, že populární herečce by jako omluva za použití její tváře bez jejího souhlasu na účtu mohlo přistát až 2,5 miliónu korun.

Reklama

Další články

Načítám