Hlavní obsah
Článek

Snowboardistka Eva Samková (30) se zapojila do kampaně české módní značky Odivi za udržitelnou módu. Návrhářka Iva Burkertová jí navazuje na přehlídku v rámci nedávného pražského týdne módy, kdy na molo poslala nahé modelky a modely. A teď své tváře svlékla i před objektivem, respektive je „oblékla“ do kolekce 0+.

„0+ vyjadřuje ideu, jak by mohla vypadat 100% udržitelná kolekce. Z hlediska udržitelnosti si myslíme, že 100% udržitelná kolekce je taková, která neexistuje,“ vysvětluje autorka svůj počin.

„To je něco nádherného“, „Takhle má vypadat žena“ nebo „Krásná fotka“, píší fanoušci. Snímek Evy Samkové sklízí úspěch

Název 0+ (zero positive) pak vyjadřuje například odmítnutí sezónnosti v módním průmyslu. „Nebudeme naše kolekce označovat jednotlivými sezónami. Sezónnost a trendy podle nás nejsou udržitelné a neměly by být důvodem pro nákup oblečení,“ vyzývá Odivi (nejen) své zákazníky.

„Myslíme si, že se musí rychle změnit způsob, jakým konzumujeme (a nejen módu). A jsme rádi, že nejsme sami. Je mnoho lidí, kteří tuto myšlenku podporují. Zlatá olympijská medailistka Eva Samková je jednou z nich. Za lepší budoucnost vystoupila ze své komfortní zóny, výjimečná a s nekonečnou energií, která ji obklopuje,“ uvedla značka na Instagramu k fotce Samkové.

Ta není jedinou známou tváří, která se do kampaně zapojila. Svlékla se také violoncellistka a modelka Terezie Kovalová, nahý zapózoval i model Ivan Kašša. Autorkou fotek je Aneta Benediktová.

Terezie Kovalová

Ivan Kašša

Iva Burkertová, která stojí za značkou Odivi

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám