Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po Grandhotelu a Aloisi Nebelovi vznikl další film podle předlohy spisovatele Jaroslava Rudiše. Jde o novelu Národní třída, která je spisovatelovým nejpřekládanějším dílem. V hlavní roli se objeví Hynek Čermák, i když tvůrce spolu s režisérem Štěpánem Altrichterem původně chtěli méně "profláknutou" tvář.

Hledali rok, ale nikoho lepšího nenašli. Ostatně Čermák Národní třídu už namluvil jako audioknihu, takže k ní měl blízko. "To, že nikoho lepšího nenašli, mě může samozřejmě jenom potěšit. A film byl úplně něco jiného než kniha, takže na natáčení připravený jsem být ani nemohl," mínil Čermák.

Jeho postava Vandam je v jádru hodný chlap, na povrchu ovšem velký drsňák, který mluví sprostě, rve se a denně dělá dvě stě kliků, aby byl v kondici. V té ovšem herec před natáčením rozhodně nebyl. "Měl jsem po čtyřletém maratonu Rapla a byl jsem dost unavený. Navíc scény, kdy dělám ty kliky, se točily, když jsem měl angínu, takže to bylo docela náročné," přiznal Super.cz herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám