Hlavní obsah
Článek

Jsou to necelé tři měsíce, co bývalý fotbalista Tomáš Řepka (50) nastoupil do vězení. Odpykává si dvouletý trest za zpronevěru a za sbíhající se zločin poškození cizích práv, další půlrok mu přibyl kvůli jeho dřívějším podmínkám.

Tomáš Řepka v květnu nastoupil do vězení.

Výkon trestu Řepka nastoupil v Praze Ruzyni, nyní pobývá ve věznici v Plzni, odkud také poslal dopis, v němž webu Extra.cz napsal, jak prožíval první chvíle ve vězení, co celé dny dělá, nebo jak ho berou ostatní vězni.

Řepkovy hrozivé představy o tom, co všechno ho za mřížemi čeká, se prý nenaplnily. „Je to tady vlastně spíš lepší, než jsem čekal,“ píše někdejší fotbalová hvězda. „Nalhávat nikomu ale nic nebudu. Prožil jsem tady těžké chvíle i chvíle beznaděje,“ přiznal.

Dny prý tráví sportováním, nebrání se práci, čte a sepisuje deník, který chce vydat knižně. Konflikty s jinými vězni prý nemá.

„Umím si zjednat respekt. Uměl jsem to na hřišti a umím to i tady. Střetů se nebojím. Na nikoho se nesměju ani nemračím a s nikým se nehádám. Chovám se slušně a neuhnu ani před žádnou ranou. Zatím to ale nebylo potřeba. Kluci jsou spíš překvapený, říkaj, že nečekali, že budu až takovej pohodář. Nenávist mi nikdo nevyjadřuje, cejtím spíš úctu a chuť se bavit, a pokud mě někdo nemusí, jde mi z cesty, takže si toho ani nevšimnu,“ napsal Řepka z vězení.

Soudy v Praze a v Brně v minulosti projednávaly také Řepkovo neplacení alimentů. V kauze zanedbání vyživovací povinnosti na mladšího syna Markuse, kterého má Řepka s druhou exmanželkou Vlaďkou Erbovou, jej soud zprostil obžaloby a stíhání ve věci neplacení výživného na syna z prvního manželství s Renátou Řepkovou bylo zastaveno.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám