Hlavní obsah
Článek

Vlasy jsou pro ženy v šoubyznysu velmi důležité. Tak důležité, že je dokonce často mění s pomocí příčesků a paruk. Ne každá celebrita má ale odvahu si oholit hlavu, když jde do tuhého. Podívejte se na ty odvážnější, slavné ženy, které se nebály obětovat hřívu kvůli roli.

Natalie Portman

Snad žádná herečka nevypadá s holou hlavou tak dobře jako Natalie Portman (42). Hřívu shodila kvůli roli ve filmu V jako Vendeta a plno fanoušků se divilo, že to neudělala už dávno. Sama herečka se nechala slyšet, že to pro ni byla příležitost hodit za hlavu svou marnivost. Zároveň to ale byla velká výzva, protože jí hlavu holili při natáčení jedné ze scén. A nebylo tedy moc možností scénu předělat, kdyby se pokazila, vše muselo tedy vyjít na první zátah.

Karen Gillan

Když vám tvůrci jednoho z největších filmových trháků řeknou, abyste šli dohola, tak to uděláte. Tedy alespoň tím se řídila Karen Gillan (31), když dostala nabídku na roli Nebuly ve Strážcích Galaxie. Nebula se objevila i v Avengers, takže se jí účes nejspíš celkem vyplatil. Gillan popsala zkušenost jako osvobozující a ocenila změnu identity.

Demi Moore

Když si sexbomba Demi Moore (61) v roce 1997 pro snímek G. I. Jane oholila hlavu, její okolí to podle všeho okouzlilo. Hvězda se nechala slyšet, že si na její hlavu chtěli všichni sáhnout. Její dcery dokonce zvaly kamarády na návštěvu, aby se na plešatou maminku přišli podívat. Nejmladší Tallulah Willis se později nechala filmem trochu inspirovat a sama šla dohola.

Sigourney Weaver

Když se Sigourney Weaver (69) potřetí postavila do role Ellen Ripley ve filmu Vetřelec 3 z roku 1992, sama herečka se rozhodla svůj účes posunout na další level. Oholená hlava pro ni prý byla rovněž úlevou. Svěřila se, že jí s vlasy bylo hrozné horko a byly moc těžké. Navíc chtěla své postavě dodat zranitelnost.

Cate Blanchett

Éterická Cate Blanchett (54) nemá rozhodně problém s rolemi, které vyžadují její fyzickou proměnu. Neváhala tedy, když pro thriller Nebe musela shodit svou ikonickou blond hřívu. Nebylo to pro ni ostatně poprvé ani naposledy. Od školy to prý jednou za čas dělá pravidelně, preferuje ovšem střih tak na 2 centimetry.

Millie Bobby Brown

Dětské hvězdě Millie Bobby Brown (15) bylo jedenáct let, když jí oznámili, že si pro roli Eleven v kultovním seriálu Stranger Things bude muset oholit hlavu. Spousta dívek jejího věku by se nejspíš zhroutila, ale Millie je velká profesionálka a byla s tím prý úplně v pohodě. Paradoxně s tím mělo problém spíš její okolí, konkrétně kamarádi a dědeček, kteří ji trochu odrazovali.

Charlize Theron

Charlize Theron (48) rovněž popsala své rozhodnutí oholit si hlavu pro roli v Šíleném Maxovi jako osvobozující. Dokonce natolik, že by to prý doporučila každé ženě. Především prý proto, že vám to ušetří čas. Theron se nechala slyšet, že od té doby chodila všude o dvacet minut dříve.

Reklama

Další články

Načítám