Hlavní obsah
Článek

Před dvaceti lety narazil Osmany Laffita se svým dnes již manželem Guyem na zničenou hvězdárnu nedaleko Berounky. Módní návrhář si místo na první pohled zamiloval a po čase se mu podařilo zdevastovanou budovu koupit a pomalu předělat k obrazu svému.

„Už je to skoro hotové, ale se starými domy je to tak, že tam, kde se něco dokončí, tak se zase může začít spravovat někde jinde. Vychutnáváme si tu rekonstrukci. Hvězdárna byla opuštěná asi 5 let, byla totálně zdevastovaná a nebylo tady absolutně nic, všechno jsme dělali postupně a podle našeho stylu, abychom se tady cítili jako doma,“ svěřil nám Osmany Laffita (58) při prohlídce jeho krásného domu.

Práce okolo hvězdárny v Nižboru, ve které bydlí, mají doma rozdělené. „Osmany se stará o zahradu, on má rád kytky, já bych dal všude beton, a já se starám o jídlo a o kuchyni,“ svěřil manžel návrháře Guy Pascal Gheysens.

Podle Osmanyho totiž umí uvařit opravdu vše, takže mu prostor v kuchyni s radostí přenechává, Laffita se zase stará o úklid a rozsáhlou zahradu, která k domu patří.

V prostředním patře domu má Osmany uvítací salónek, kuchyni, jídelnu, která se používá, když přijdou hosté, a také menší obývací pokoj, ke kterému mají oba výjimečný vztah.

„Je to pro nás opravdu výjimka, protože když jsme koupili hvězdárnu, neměli jsme už skoro ani korunu, takže jsme se museli hned vystěhovat z Prahy. V místnosti jsme si postavili stan a než se udělalo topení a voda, tak jsme tam prostě bydleli ve stanu, proto k tomu pokoji máme hezký vztah,“ prozradil návrhář.

V dolním patře domu mají Osmany a Guy svoje ložnice s koupelnami a z bývalé půdy je pak vytvořená velká pracovna.

Tam Laffita přijímá své klienty, ale také tvoří, a to nejen šaty, ale v poslední době také pracuje na své kosmetické značce a řadu let už se také se svým manželem věnují vlasovým příčeskům, které aplikují klientům s řídnoucím porostem na hlavě.

„Jsme 24 hodin denně spolu, mimo čtrnácti dnů za rok, kdy Osmany jede na Kubu, jinak jsme spolu 26 let 24 hodin denně,“ prozradil Guy, který dělá návrháři také manažera.

„Já nedokážu dělat nic bez něho a on, když jde dělat něco beze mě, tak mě má furt na telefonu. Nikdy nedělám nic sám, už je to takové, že patříme k sobě. Jestli já umřu dřív, tak on se zabije,“ řekl se smíchem Laffita.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám