Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jelikož je Jakub Kohák tatínkem dvou malých synů Jana a Jiřího, odvíjejí se jeho prázdninové aktivity od jejich potřeb.

„Léto trávím po různých sportovištích, koupalištích a po pařeništích,” svěřil se nám režisér, herec a také porotce talentové soutěže Tvoje tvář má známý hlas. Kohák hodlá sladit své potřeby s rodinou. „Zatím nic konkrétního neplánujeme. Uvidíme, co se namane. Všechno je to namotáno na moji práci a vytížení chlapců, kteří jsou skauti, sokolové, pionýři a jiskry. Takže všichni mají své povinnosti a plány, tak se to musí nějak skloubit,” říká.

Jakub je známý svým specifickým stylem humoru. Když jsme se ho ptali na aktivity nejmladšího syna Jirky, rovněž vtipkoval. „On je takový soběstačný, vždycky si ráno tak vyběhne, zařídí si věci, co potřebuje, pak přijde na oběd, oběhne kámoše, se kterými jdou třeba kempovat nebo jde různě někam lumpačit. Pak se vrátí domů a jde spát,” směje se.

Podle všeho vládne v jeho rodině pevnou rukou partnerka Barbara. „Hlavní je, když mě žena odváže od topení a mám volný pohyb alespoň po pokoji. To mám vždycky nejraději.”

Kohák se bude věnovat partnerce a dětem, ale čeká ho i dospělácká dovolená. „Dostal jsem takový zážitkový dárek, že pojedu do Ameriky kácet strom sekvoj, který má v průměru asi dva a půl metru. Mám na to asi týden, kdy budeme s kamarádem ten strom kácet. A na to se fakt moc těším,” říká Jakub, kterého jsme potkali na představení plátěných tašek, které mají za cíl snížit použití plastových.

„Já třídím jako blázen. Třeba když přijde obsílka z úřadu a jak je na té obálce takový to plastový okýnko, tak to taky třídím. Kolikrát jezdím celý měsíc autem plným lahví, protože před barákem nemáme kontejnery na bílé a barevné sklo, a já vždycky čekám, až kolem nějakého pojedu, abych to mohl správně vytřídit,“ prozradil Jakub Kohák a s humorem sobě vlastním dodal: „Na léto v podstatě jiné plány než třídění plastů nemám. Budu se rochnit v odpadcích, vybírat biomasy, navštěvovat různé spalovny surovin a tak.“

Reklama

Další články

Načítám