Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po Julianne Moore se na letošním ročníku filmového festivalu ve Varech objevila i další zahraniční hvězda. Patricia Clarkson (59) oslnila fanoušky už při příchodu, kdy se s nimi ochotně fotila a podepisovala se. Clarkson i v Hollywoodu proslula kromě skvělých hereckých výkonů svou vřelou povahou. Na hvězdné manýry ji moc neužije.

Držitelka Zlatého glóbu za roli v minisérii Ostré předměty převezme na slavnostním zakončení 54. ročníku Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Právě vybrané díly Ostrých předmětů byly v loňském roce na festivalu promítány.

Clarkson uvede také snímek Řidičský průkaz. Drama studovala na univerzitě v Yale, a už tam ji přezdívali „druhá Meryl Streep“. A ne jen tak zbůhdarma.

Řadu ocenění od diváků i kritiků získala například i za snímek Večeře s April z roku 2004, oceněná byla i za roli v komedii Večírek. Před několika lety začala opět účinkovat na Broadwayi a i tam sklízí samé uznání. A přestože jí táhne na 60, do hereckého důchodu se jen tak nechystá.

Související témata:
Patricia Clarkson

Reklama

Další články

Načítám