Co musí Eva Herzigová ochutnat po příjezdu do Česka jako první? Super.cz

Dělnická strava. Nevěřili byste, že si Eva Herzigová při každé návštěvě domoviny neodpustí tato typicky česká jídla

Většinu svého života žije v zahraničí. Snad proto se Eva Herzigová (46) do své domoviny vrací stále radši.

„Domů se těším čím dál víc. Chybí mi to, protože sem jezdím čím dál méně,” říká rodačka z Litvínova. Se svou rodnou zemí je ale Herzigová spojená i pracovně, neboť se zhostila funkce externí redaktorky v československé mutaci módní bible Vogue.

„Často mě sem přitáhnou a poučí mě o důležitých věcech v naší kultuře a umění. Je to neuvěřitelné, kolik jsme tady měli talentů,” míní.

Byť se může zdát, že supermodelka a herečka úzkostlivě dbá na svou linii a zdravé stravování, v Česku klidně zahřeší. Po příletu do Česka rozhodně nemíří do prodejen se zdravou výživou, ale spíše do lahůdkářství či hospod.

„Musím si dát gulášovou polévku a rohlík. Dřív to byl bramborový salát, ale ten už nedělají tak dobrý, protože změnili přísady,” překvapila nás informací Eva.

Během své poslední návštěvy Prahy, kdy otvírala výstavu Helmuta Newtona v Museu Kampa, měla dost příležitostí na to užít si českou gastronomii.

Kráska přicestovala do Prahy s manželem, turínským podnikatelem Gregoriem Marsiajem, který zde slavil narozeniny. „Vzala jsem ho na večeři s krásným výhledem. Další den jsme vyrazili na lodičky. Moc jsme si to užili,” prozradila Super.cz Eva Herzigová. 

Jiří Čeladník , Super.cz


Časová osa článků