Hlavní obsah
Článek

Na začátku letošního roku si Vojta Kotek (36) naordinoval přísný režim. Jedním z jeho novoročních předsevzetí bylo zhubnout pár kilo. A zatímco velká část lidí s druhým měsícem roku ze svých cílů poleví, herec mezi ně rozhodně nepatří.

Herec změnil jídelníček, začal cvičit a alkohol si dával jen zřídkakdy. Výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Viditelně hubenější se nyní objevil na natáčení pokračování minisérie Marie Terezie. To, že Kotek zhubnul dvanáct kilo, je vidět nejenom v jeho tváři, ale také na postavě, kdy i v historických kostýmech působí štíhleji.

V hubnutí stejně jako ostatní herci pokračuje i během natáčení, to totiž probíhá těch největších vedrech, která vládla i na natáčení v Mahenově divadle v Brně a herci v šatech prožívají opravdová muka. „Je těžké v tom horku najít, co na tom máme rádi, je to hodně těžké,“ svěřil herec, kterému je prý největší vedro ve velkých parukách. „Samozřejmě ty paruky, to je, jak kdybyste měli kulicha, já mám takovou paruku, které se říká laple, jsou to takový uši jako kokršpaněl, takže vám nejde ani vzduch na krk a je to teda šílený, děvčata mají lehkou výhodu v tom, že mají alespoň vějíře,“ dodal Kotek, který se svými kolegy Zuzanou Stivínovou (50), Rakušankou Stefanií Reinsperger nebo Slovenkou Táňou Pauhofovou (40) vyrazil ve volných dnech mezi natáčením do domu České televize v Karlových Varech, kde proběhla beseda k pokračování Marie Terezie.

„V této druhé sérii se moje postava stává opravdovým hráčem i na politickém poli. Naplno rozvíjí svůj obchodnický talent a financuje válku své manželky Marie Terezie. Ale někdy je v názorech odlišný, a to vede k hádkám mezi oběma manželi. O postavě Františka Lotrinského jsem toho moc nevěděl, o jeho osobě se nikde moc nepíše a zároveň jsem také musel prohloubit své vědomosti o té době. Sice už toho moc v té hlavě nezbylo, ale alespoň něco,“ uvedl se smíchem Vojta.

Reklama

Další články

Načítám