Hlavní obsah
Článek

Jednu svatbu má za sebou, ke druhé by ji možná přiměla jen jediná věc. Herečka Jitka Schneiderová (51) je s nadací Hledáme rodiče.cz jedním z charitativních partnerů karlovarského filmového festivalu. Maminka dospívající dcery Sofie Anny pomáhá hledat pěstounské rodiny pro opuštěné děti.

Náplň nadace, s níž spolupracuje už sedm let, i důvody, proč si vybrala právě tuto organizaci, jsme s Jitkou probírali během akce Přípitek pro dobrou věc na karlovarském filmovém festivalu.

Ke každému vypitému drinku partnerského śampaňského Moët Chandon totiž putuje část výdělku na její charitu. Právě na to konto, když by se k pěstounství odhodlala, jsme si popovídali i o případné další svatbě. Jednu už má Jitka za sebou s kolegou Davidem Švehlíkem.

"Zatím to mám srovnané tak, že pomáhám takhle, co můžu. Tu myšlenku pěstounství jsem si několikrát pustila do hlavy, jak by to vypadalo. Zatím se to nechystá, ale nemůžu říct, že se to nestane," svěřila Jitka.

Problém by mohl být i v tom, že panuje představa, že pěstounský pár byl měl být sezdaný, a ona za přítele, designéra Lukáše, i když je s ním už řadu let, provdaná není.

"Vidíte, to musíme zjistit. Každopádně je to jeden z bodů, který by se musel udělat," nevylučuje druhou svtabu Jitka. "Každopádně by bylo důležitější změnit legislativu, aby bylo možné pomáhat dětem víc," míní.

Jitka bude během festivalu propagovat nadaci průběžně. I kvůli tomu, aby se mohla účastnit mnoha akcí, má v zásobě spoustu rób. Musí přece reprezentovat. "V pondělí a ve čtvtek mám navíc akci, která se jmenuje Sklenička s Jitkou, což jsou neformální setkání pro veřejnost, kdy se mě může kdokoli na cokoli zeptat," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám