Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tak tady byste herce Jana Dolanského (46) nepoznali. V seriálu Krejzovi se objevil s knírem! Zahraje si drsného šéfa Jana Roubala a na televizních obrazovkách vystřídá Jana Révaie (50).

„Nebyl to požadavek tvůrců, ale protože jsem měl roztočený film Štěstí je krásná věc a do toho jsem naskočil do Krejzových, tak už mi ta ozdoba zůstala. Holt s tím budu muset seriál asi dotočit,“ usmíval se herec pod vousy.

A jak se cítí v roli šéfa rádia? „Honza je docela tvrďák a drsný šéf. Celé rádio je potřeba srovnat do latě, a to se mu daří. Chce z něj vybudovat prestižní celoplošné rádio. Vždy se zaměří na nějakou firmu, postaví ji na nohy a pak ji se ziskem prodá. Takže to je evidentně zdatný obchodník. Také workoholik a ví, co chce,“ přibližuje svoji úlohu herec, který věděl, co ho na natáčení čeká.

„Znám ten koloběh z Ohnivýho kuřete. Každý tu máme svou linku, protože je scenáristům jasné, že nemůžou dát dohromady patnáct herců v jeden moment. Hrozně jsem těšil na Pavlu Tomicovou (61) a Lucii Polišenskou, se kterou jsme na sebe narazili hned v prvním obraze. Moc mě ale mrzí, že jsem se nesetkal s Vašíkem Postráneckým (†75). Byli jsme spolu třináct let v divadle, ale tak to je,“ vysvětluje s povzdechem Dolanský, kterého diváci poprvé uvidí v úterý.

Sluší Janu Dolanskému knír?
Ano, jen ať ho nosí
17,4 %
Ne, vypadá strašně
82,6 %
Celkem hlasovalo 270 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám