Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka a zpěvačka Olivia Newton-John (70) v pátek na sociální síti oznámila, že začátkem měsíce května zemřel její bratr Hugh Newton-John. Na sourozence hvězda z Pomády zavzpomínala koláží fotek, zachycujících ho v různém věku a životních fázích, a krásnými slovy.

„Můj drahý, laskavý, jemný, chytrý bratr Hugh zemřel 7. května 2019 v Melbourne, po mnoha letech postupné ztráty sil. Moc ho miluji a bude mi hrozně chybět,“ uvedla herečka.

Konkrétnější co do příčiny smrti nebo potíží, které jejího bratra trápily, nebyla.

Hugh Newton-John byl respektovaným lékařem, specialistou na infekční nemoci. „Poslední roky k němu nebyly laskavé, a ačkoli už odpočívá v pokoji, jeho odkaz bude díky kolegům, s nimiž pracoval, a mnoha pacientům, kteří se dočkali jeho skvělé péče, žít dál,“ vzpomínali jeho kolegové z lékařského prostředí.

Olivia Newton-John loni oznámila, že potřetí bojuje s rakovinou. Zprávě o tom, že jí zbývá jen pár týdnů života, kterou začátkem roku zveřejnila některá média, se ale vysmála.

Rakovinu prsu herečce lékaři poprvé diagnostikovali před víc než dvaceti lety, podruhé v roce 2013, kdy se zprávu rozhodla před médii tajit. Potřetí pak v květnu 2017. Loni svěřila, proč druhou diagnózu nezveřejnila: „Říkala jsem si ‚Je to můj život‘, a prostě jsem se rozhodla si to nechat pro sebe,“ uvedla.

Fanoušci na Oliviu v těchto dnech myslí právě v souvislosti s jejím vlastním bojem s vážnou nemocí. Podle jejího muže se jí však vede dobře. „Olivii se daří náramně. Právě jsme se vrátili z Baham, kde jsme se koupali a plavili na lodi,“ uvedl dnes John Easterling.

Zprávu o úmrtí bratra herečka zveřejnila na sociální síti

Zobrazit příspěvek na Instagramu

My dear, sweet, gentle, clever, brother Hugh passed away May 7, 2019, in Melbourne, Australia after many years of decline. I love him so and will miss him terribly. Love & light, Olivia Vale - Dr. Hugh Newton-John Sadly, Hugh Newton-John died recently after a long battle with debility and decline. Hugh was a well-respected infectious diseases clinician at Fairfield Infectious Diseases Hospital in Melbourne during the 1970s and 80s where his lively personality, sharp intellect and amazing ability to reassess complex infectious diseases was highly regarded. Hugh was an innovator, an astute clinician and a wonderful teacher and mentor to generations of medical students, residents and ID trainees. Hugh was also a talented musician and artist who shared his gifts with many friends, colleagues and associates throughout his entire life. As a clinician-investigator Hugh led many key research projects, particularly among patients requiring care in the hospital's intensive care unit. These included the optimal means of managing tetanus, helping identify the link between recent Campylobacter gastroenteritis and the subsequent development of Guillain-Barre syndrome and improving the ventilation methods for polio patients who required long-term ventilation, as well as developing new approaches to preventing airway obstruction among patients with chronic upper airway weakness. He was a keen photographer and enjoyed recording patient stories about their illnesses and how they managed. Many of the classic clinical infectious diseases photos and audio recordings that now form part of the massive Fairfield Collection, owe their origins and meticulous cataloguing to Hugh's efforts - many have now been included in the key Australian ID textbook "Infectious Diseases: a clinical approach; third edition" (Eds: Yung, Spelman, Street, et al.). Recent years have not been kind to Hugh, but although he is now at peace, his memory and legacy will live on among those who worked and trained with him and the many patients who benefited from his fabulous care. Submitted by Lindsay Grayson, Anne Mijch, Jenny Hoy and Suzanne Crowe

Příspěvek sdílený Olivia Newton-john (@therealonj), Kvě 23, 2019 v 10:32 PDT

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám