Hlavní obsah
Článek

Už třetí knihu pro děti vydala herečka Nela Boudová (56). Uhrančivá brunetka ji nazvala Bětka a její cesta od Chmury. K příběhu holčičky, která nosí okluzor, ji inspirovala její dcerka Sašenka, která si tímto trápením sama prošla. Ostatně nejen tímhle. "Jenom si nepřála, aby se hlavní postava jmenovala jako ona," vysvětlila Nela, která vypadá skvěle. A na křtu se dcerou, kterou má herečka v pěstounské péči, vyladily do pozitivní zářivě žluté barvy.

"Sašenka je mimořádná a statečná holčička. Věřím, že není náhoda, že jsme si přišly do života. Mám se od ní hodně co učit, takže myslím, že se vzájemně velmi obohacujeme. Musela nosit čtyři hodiny denně okluzor na oku a hodně jsme s tím bojovaly. Je trpělivá, ale špatně snášela, jak se na ni ostatní dívají, a často ji bolela kůže pod okem. Odmítala okluzor nosit, ale já byla neústupná což se nakonec vyplatilo, protože nemocné oko se o moc zlepšilo. Knížku “Bětka a její cesta od Chmury“ jsem napsala pro ni na počest toho, že to dva roky vydržela. Třeba bude inspirující pro děti, které mají stejné trápení," svěřila Nela.

Knížka, k níž Nela namluvila i audioverzi, ale není jen o tomhle. "Je taky pro děti, kterým se rozvedli či rozvádí rodiče. To je vlastně hlavní téma. Učila jsem herectví na tanečním táboře a holčičky se rozpovídaly. Nejvíc mě šokovalo že mnohé si to dávaly za vinu. Snažila jsem se v knize mluvit o tom, jak je nutné se mít rád už v útlém věku a nebrat na sebe vinu ostatních. Se Sašenkou, která za sebou nemá úplně lehké dětství, na tohle téma často mluvíme. Nebrat na sebe vinu a vlastně i příběhy druhých," upřesnila herečka a spisovatelka.

"Bětku a její cestu od Chmury poslouchá Sašenka před spaním na CD, které jsem namluvila. Přiznám se, že z té audioknihy mám ještě větší radost než z psané formy. Je to pro mě niternější, mohu příběh odvyprávět tak, jak ho uvnitř sebe slyším. Ovšem tištěná forma má zase krásné ilustrace od Honzy Janáka, takže je to na lidech, co si vyberou," dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám