Hlavní obsah
Článek

Jde mu to nejlépe, a tak se k tomuto žánru opět vrací. Režisér Zdeněk Troška (70) se po divácky úspěšných Čertovinách vrací k pohádkám.

Koncem května začíná natáčet podle scénáře, který napsal společně s Markem Kališem, pohádku Zakleté pírko. Hlavní nadpřirozenou postavou bude tentokrát vodník, jehož hraje herec a komik Lukáš Pavlásek (45). Ambici nahradit Pepu Dvořáka, který je ve vodnické branži legendou, prý nemá.

„Půjde opět o klasickou pohádku, kterou budeme natáčet mimo jiné v jižních a západních Čechách. Vypráví příběh chudé dívky, která se vydá do světa vysvobodit zakletého prince,“ naznačuje děj nového filmu režisér Zdeněk Troška.

„Vodník v této pohádce je v podstatě druhou hlavní postavou, doprovází Aninku na cestách a pomáhá jí v překonání nečekaných překážek. Je to milý, usměvavý, veselý zelený chlapík, kterému chutnají buchty s mákem, víno a jahody. Spolu s čertem jsou mými nejmilejšími pohádkovými postavičkami,“ představuje oblíbenou českou pohádkovou figurku režisér.

Zakleté pírko je pohádka o lásce a dobrém srdci, které pomohou překonat protivenství. A o tom, že být dobrý je jednou z největších hodnot, které v životě máme. „Dobré chování a pomoc bližnímu se z našeho života velice rychle vytrácí. A proto je nutné si to stále připomínat. Není nic hezčího, než když zvítězí dobro nad zlem. A tak by tomu mělo být nejenom v pohádkách,“ míní.

Jako Aninku uvidíme v hlavní roli mladou českou herečku Anastasii Chocholatou, kterou diváci znají jako sestřičku Evu ze seriálu televize Prima Modrý kód. Osmnáctiletá herečka má za sebou účinkování v řadě televizních seriálů, objevila ve Vyprávěj, zahrála si také v Ohnivém kuřeti, Jetelíně nebo Tátech na tahu. Na filmovém plátně debutovala v oceňovaném filmu Jiřího Mádla Pojedeme k moři.

Jak už jsme zmínili, vodníka si zahraje komik Lukáš Pavlásek, zakletým princem bude Petr Urban, v rolích zlých sester Áji a Báji se představí Šárka Vaculíková a Lucie Polišenská. Spolupráci se Zdeňkem Troškou si zopakují Sara Sandeva jako čarodějnice nebo Andrea Hoffmannová v roli hraběnky. Mladého hraběte, jehož Aninka s Vodníkem zachrání, vytvoří Marek Lambora, známý ze seriálu Černé vdovy. Další postavy hrají například Martin Stránský, Dana Syslová, Jitka Smutná nebo Václav Svoboda.

Natáčení proběhne v květnu a červnu letošního roku například ve skanzenu v Přerově nad Labem, ve Veltrusech, Manětíně nebo na Helfenburku u Bavorova a dalších místech v Čechách. V předpremiérách ji diváci v kinech uvidí již v předvánočním čase letošního roku, do široké distribuce pak pohádka Zakleté pírko vstoupí 2. ledna 2020.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám