Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jaro je tady. A nejen v přírodě. Zazelenala se i hlava zpěváka Bena Cristovaa (36). S novou barvou se objevil na setkání muzikantů k 2. ročníku open air koncertů Přehrady, určených pro celou rodinu. "Mám dětské publikum rád, a řekl bych, že půlka mých písniček tak trochu pro děti je. Jsem schopný zahrát hudbu pro kohokoli," míní Ben, který si nechal hlavu obarvit den předtím, když vyrazil na vegetariánský festival.

Ben slibuje i další novinky. "Do měsíce by mělo být venku nové album, asi současně s mýma 32. narozkama, a s ním budou v prodeji i poslední lístky na můj zářijový koncert v O2 areně. Utíká to, i když se možná cítím v hlavě mladší než před pár lety. Ale když ráno vstávám, občas už mě bolí záda. Ale ještě pořád si barvím vlasy na všechny barvy světa. A tyhle zelené jsou díky největšímu festivalu vegetariánského jídla. Barvy mě baví obměňovat a dělat si z toho srandu, dokud to jde. Přišlo mi vtipný to napojit na to, na čem mi záleží, a co chci lidem ukázat. K tomu mi vyšla i moje veganská bageta. Krásně se to napojilo," řekl Super.cz.

Maso ostatně už Ben nejí roky a je spokojený. "Zvládám to bez něj skvěle, to, co se nabízí místo něj, je dneska už strašně dobrý a posunulo se to dál než auta, co se vývoje týče. A co se týče fyzické stránky, tak i tělo funguje líp, když do něj nedostáváte něco, co musí zpracovávat čtrnáct dní a hnije mu to ve střevech," míní.

"Tak dlouho, co jsem vegan, tak závodně zápasím. Mám ze světa devět medailí z prvního, druhého a třetího místa. Nejím ani vajíčka, mléčné výrobky, sýry. Na všechno, co si lidi myslí, že je potřeba, už jsou dávno alternativy. Nehledě na to, že v mléku nebo sýrech je strašně málo vápníku oproti jiným negativním věcem. Když to člověk jí, tak ne pro nějaké nutriční hodnoty, ale pro chuťové potěšení," vysvětluje.

Pokud jde o náhražky masa a podobných produktů, nejde už zdaleka jen o sóju. "Většina náhražek se dělá třeba z kokosu, luštěnin, z řepy nebo oříšků. Je toho hodně. Třeba z kešu oříšků se fermentací dělají sýry, úplně vynikající hermelíny, že vám to hlava nebere. Je to vyřešené, jen to lidi nevědí. Přes lobby velkých potravinářských firem se to k nim nedostane. A to nejen ve světě, ale i v Čechách," poučil nás Ben.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám