Hlavní obsah
Článek

Tomáš Řepka (50) byl odsouzen za zločin zpronevěry a za sbíhající se zločin poškození cizích práv k souhrnnému trestu odnětí svobody v trvání dva roky. Odvolání obžalovaného bylo zamítnuto. Soud neshledal ve věci žádné pochybění. Tomáš Řepka bude zařazen do věznice s ostrahou.

Městský soud v Praze projednával případ zpronevěry, za niž byl Tomáš Řepka letos v únoru odsouzen k 15 měsícům odnětí svobody nepodmíněně. Jeho právní zástupce ale proti verdiktu obvodního soudu pro Prahu 6 podal odvolání. Totéž učinil i státní zástupce.

Řepka k soudu nedorazil. „Tomáš na tom není psychicky dobře, aby to tady ustál,“ řekl Super.cz Řepkův obhájce Jaroslav Jankrle. Toho verdikt soudu překvapil.

„Nečekal jsem to. Musím Řepkovi zavolat rozsudek. Přistupoval k tomu optimisticky a rozhodně tento výsledek nečekal. Do vězení by měl nastoupit v nejbližší době,“ řekl Jankrle. Případné dovolání k Nejvyššímu soudu ještě musí zvážit. Jankrle po vynesení rozsudku opět zdůraznil, že na tom Řepka není psychicky dobře.

Bývalý fotbalista se do střetu se zákonem dostal kvůli prodeji vozu Mercedes Benz GL, který nebyl napsaný na něj, ale na společnost KH. Té měl Řepka podle verdiktu, proti němuž se odvolal, uhradit škodu ve výši 435 tisíc českých korun. Spor se ale bude projednávat znovu. Podle právníka Řepka s poškozenou podepsal smlouvu o půjčce, tudíž se zpronevěry nedopustil.

V případě sporu s bývalou manželkou Vlaďkou Erbovou (42) ohledně falešných erotických inzerátů se mu odvolání vyplatilo. Místo navrženého půlročního trestu odnětí svobody nakonec vyfasoval jen 300 hodin obecně prospěšných prací.

S Erbovou ale stále vede spor kvůli zanedbání vyživovací povinnosti na syna Markuse. Stejný trestný čin u soudu řeší i s exmanželkou Renátou Řepkovou, která je matkou jeho dětí Veroniky a Tommasa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám